GHID DE INTRETINERE LUMANARI
Taie fitilul până la 5 mm înainte de fiecare aprindere, pentru că îți va garanta o ardere curată, egală și fără fum.
Lasă lumânarea să ardă maxim 4 ore, dar minimum până când ceara topită a atins toate marginile recipientului. În felul acesta, eviți formarea unui tunel în ceară și te bucuri de cel mai intens parfum.
Există mai multe modalități de a stinge flacăra unei lumânări, însă suflatul nu este întotdeauna cea mai bună alegere. Suflatul poate genera fum și poate arunca ceară fierbinte în jurul recipientului. În schimb, o metodă mai sigură și eficientă este să folosești o linguriță pentru a înmuia fitilul în ceara topită și apoi să îl îndrepți. Asigură-te că îl ridici la loc înainte ca ceara să se răcească. O altă opțiune este să folosești un stingător de lumânări.
Nu arde o lumânare până ajunge complet la fundul recipientului. Pentru a evita crăparea sau spargerea acestuia, stinge lumânarea când mai rămâne un strat de aproximativ 5-10 mm de ceară.
Nu lăsa lumânarea nesupravegheată, iar dacă observi că flacăra este prea mare și iese fum, stinge-o, scurtează fitilul și aprinde din nou. Poziționează lumânarea pe o suprafață stabilă de fiecare dată când aceasta arde.
Evită să ai contact cu recipientul lumânării cât timp aceasta este aprinsă pentru că va fi fierbinte.
Supraveghează tot timpul lumânarea câtă vreme aceasta arde. Niciodată să nu lași lumânarea aprinsă când mergi la somn. Asigură-te că fitilul este complet stins. Niciodată să nu folosești lumânarea ca lumină de veghe în timpul nopții.
Nu lăsa lumânarea aprinsă la îndemâna copiilor sau în preajma animalelor de companie.